Skiers

A+ A A-
04-02-13

Hans-Jakob Brandt - "Målet er OL" Fremhævet

Hans-Jakob Brandt har gemt sig i Mammoth den sidste måneds tid og trænet, trænet mod et langsigtet mål - OL i 2014. Interview med manden der i næste uge træder ind på den store scene og kører Frostgun Invitational.

En kort sekvens, ”hux x tux” og Hans-Jakob Brandt havde serveret sin første double på film til det danske publikum. Redigeringen er fra NITS Media og stedet er fra staternes solskins skisportssted nummer et, Mammoth. I nu en måned har Hans-Jakob opholdt sig i Mammoth, hvilket han er indtil Frostgun Invitational og de øvrige europæiske konkurrencer begynder.     

 -  ”Jeg var i Mammoth sidste år for at køre US Grand Prix, hvor jeg endte med at blive 3 uger længere end planlagt. Mammoth er afslappet og man har næsten Main Park(hovedparken i Mammoth red.) for sig selv. Det er grunden til at jeg hellere tager til Mammoth end andre steder. Efter OL blev et faktum både for Halfpipe og Slopestyle, er der gået inflation i Breckenridge. Der står trænere ved alle hop og filmer, og hele ”scenen” er der. Det bliver jeg sku lidt stresset over. Jeg kan langt bedre lide at gemme mig lidt væk, og køre uden så meget pres.” Fortæller Hans-Jakob Brandt.

Friheden i Mammoth vender Danmarksmesteren i slopestyle tilbage til ligeså snart han har et frirum i kalenderen, og den ikke står på konkurrencer i Frankrig, Schweiz, Rusland, Norge og Spanien.  

 -  ”Målet lige nu er at kvalificere mig til OL og lære de tricks jeg har lyst til at sætte i et run. Konkurrencer virker som en slags deadlines, hvilket er fint at have, men jeg vil ikke sige at jeg jagter specifikke resultater lige pt.

 -  ”Jeg kører flest mulige World Cups i år for at komme til OL. Forhåbentligvis lykkes det at kvalificere mig så hurtigt som muligt, så jeg slipper for at rejse så meget rundt. Så kan jeg grave mig ned og lære nye tricks i for eksempel Mammoth, eller hvor det nu end er bedst at køre og lære nye ting.”

hj2

Allerede om nogle dage lander flyet på europæisk grund med Hans-Jakob ombord, og det er en top tændt og forventningsfuld Burn rider der planter sine ski i franske Val d’Isere.

 -  ”Jeg fik min invite i sidste uge, så jeg kommer til at deltage i Frostgun Invitational igen i år. Efter jeg blev nødt til at droppe ud i sidste øjeblik sidste år, bliver det helt sikkert en fornøjelse at deltage igen!”

Hvad synes du om selve Frostgun Invitational nu er blevet til det kæmpe event det er, er det godt for dansk freestyle skiing?

 -  ”Events der sætter freestyle skiing i søgelyset er selvfølgelig godt for sporten. Det er et fedt event at være med til, og jeg er super imponeret over hvor langt Frostgun Invitational er kommet. Af mangel på en bedre måde at forklare det på, så laver Frostgun et ordentligt plask i vandet, men det virker dog ikke som om det danske miljø nyder så meget af ringene i vandet - men sådan er det vel når noget bliver så stort som det er blevet.”

Efter de seneste års eksplosive Frostgun Invitational vækst, som nåede sit foreløbige klimaks med platin udnævnelsen, kunne man fristet til at få tanken om Frostgun Invitational i dag er blevet så stort et event så vi lige så godt kunne være foruden dansk deltagelse. En tanke Hans-Jakob ikke helt deler.

 -  ”Hmm. Det er helt klart blevet stort(Frostgun Invitational red.), og det bliver nok kun sværere og sværere for danske deltagere. Men jeg synes det er vigtigt at der er danskere der får en plads og prøver kræfter med de internationale drenge. På den anden side synes jeg det er synd, hvis der bare skal være danskere med for at være med. Jeg vil godt selv gøre det godt, men Big Air er ikke min stærkeste side.”

hj3

For at få alle rejsedagene til at hænge sammen og målet om at komme med til vinter OL i Sochi i 2014 er der sket en del på sponsor siden i år.

 -  ”Jeg blev desværre nød til at stoppe mit samarbejde med Dakine, Fulltilt, Smith og K2 efter 4 gode år og en masse gode resultater. Men jeg har forlænget min kontrakt med Burn, og genstartet mit tidligere samarbejde med Oakley. Jeg har lavet et lille samarbejde med Urban Ears og så har jeg signet med svenske Colour Wear. Jeg er virkelig glad for hvordan tingene faldt på plads for mit nye samarbejde med CLWR og Oakley. Nu skal jeg til at have fundet nogle ski at stå på inden OL.”

Inden vi når OL og Hans-Jakob drager ud til diverse europæiske konkurrencer, fik vi fornøjelsen af at se Hans-Jakob lave den føromtalte double på film. Noget vi som skientusiaster sætter stor pris på, når der kommer film fra de danske skiers rundt omkring i verden. Sidste år sneg det lidt hemmelighedsfulde filmprojekt ”Collab” sig stille og roligt ind på diverse ski- og socialemedier. Bag projektet stod Hans-Jakob Brandt.   

 -  ”Collab var en ide jeg havde tænkt på i et stykke tid og satte i gang sidste år, men som desværre ikke blev helt som forventet. Jeg ønskede at starte noget hvor diverse riders stod sammen, og selv var med til at danne deres ”image” igennem de edits der ville udkomme. Lidt som en modpart til de klassiske skifilm, hvor man ikke helt ved hvordan de skud man har filmet bliver sat sammen. Ideen var desværre lidt svær at føre ud i livet, og det blev aldrig rigtig som forventet, så projektet blev rimelig hurtigt droppet.

 -  ”Der kommer ingen film fra min side – film er et kæmpe stort projekt - men jeg filmer mere i år end tidligere og jeg håber på at udgive nogle edits jeg selv kan være tilfreds med i løbet af sæsonen.” Slutter Hans-Jakob Brandt.

hj4

 Alle billeder Nitsmedia.com!

Hans-Jakob Brandts egen blog.

Din profil

Kontakt os

Har du brug for at komme i kontakt med os?

Send en email til Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. og vi vender tilbage til dig hurtigst muligt. Husk at sende os dit telefonnummer, hvis du ønsker at blive ringet op.

© Skiers.dk | Alle rettigheder forbeholdes

Log på eller Registrer

Login

Registrer

Bruger registrering
eller Annuller